مدت زمان عقد موقت
همان طور که همگان می دانند در عقد موقت اگر مدت زمان صیغه تعیین نشود، آن عقد باطل است .مدت زمان عقد موقت با توافق طرفین تعیین می شود.
این صیغه می تواند از یک ساعت شروع شود صیغه موقت یک روزه ،یک ماهه ،یک ساله و یا می تواند 99 ساله باشد پس مدت زمان عقد موقت هیچ محدودیتی ندارد و همه این ها با توجه به توافق طرفین صورت می گیرد .
افرادی که قصد انجام عقد موقت یا دائم را دارند باید بدانند که اگر قبلا در عقد دائم و یا موقت کسی بوده اند تا زمانی که عده شخص قبلی به اتمام نرسیده نمی توانند با کسی ازدواج کنند .
عده ای که زن باید نگه دارد 45 روز است یعنی این که زن پس از گذشت 45 روز می تواند با هر شخصی که بخواهد ازدواج کند .
در صورتی که دختر باکره نیازی به نگه داشتن عده ندارد فقط در حین عقد موقت یا دائم باید اجازه پدر را داشته باشد در صورتی که پدر دختر در قید حیات نبود و یا به هردلیلی پدر برای اجازه ازدواج دختر نبود باید از قیم دختر و یا از دادگاه برای ازدواج دختر نامه دریافت کنند .
ثبت ازدواج موقت
در قانون گذشته حمایت از خانواده الزام به ثبت ازدواج موقت وجود نداشت، عدم ثبت واقعه ازدواج موقت به هر علتی مشكلاتي به دنبال دارد كه در مرتبه اول دامنگير زن ميشود، چنانچه اگر مهر خود را مطالبه كند، بدوا لازم است اثبات زوجيت كند و در مواردي كه با انكار شوهر خود مواجه شود با توجه به اينكه نه سند ثبتي در دست است كه ثابت كند عقدي در ميان بوده و نه حتي سند عادي يا تكهاي كاغذ كه اين رابطه را ثابت كند و نه شهودي كه شاهد و ناظر رفت و آمد اين زن و شوهر باشند، در قدم اول با مشكلي مواجه مي شود كه حل آن ساده و آسان نيست.
علاوه بر آن چنانچه اين رابطه منجر به تولد فرزند يا فرزنداني شود، اثبات اينكه طفل متعلق به اين پدر است زماني طولاني در پي خواهد داشت و در صورتيكه پدر رابطه ابوت(پدر و فرزندي) را نپذيرد از طريق آزمايشات پزشكي قانوني بايد اقدام شود و چنانچه دسترسي به پدر طفل ممكن نباشد كسي كه در اين رابطه باقي ميماند زني تنها و بيپناه با فرزندي بدون شناسنامه و هويت است.
کودک به دنیا آمده از این رابطه از یکسری از حقوق و ارث پدر محروم میشد که خوشبختانه برای حل این مسأله قانونگذار در حمایت از خانواده قانون ثبت ازدواج موقت را به 3 صورت اعلام کرد به طوریکه بارداری زن، شرط ضمن عقد و توافق طرفین ابزاری برای ثبت ازدواج موقت است.